Celian toiminta jatkuu koronavirusepidemian aikana

Huomioimme Celiassa koronavirusepidemiasta johtuvan poikkeuksellisen tilanteen. Pyrimme ylläpitämään normaalia toimintaamme ja varmistamaan palveluidemme jatkuvuuden.

Celianetin ja Pratsam Reader -sovelluksen käyttö säilyvät ainakin toistaiseksi ennallaan.

Myös Celian asiakaspalveluun voi olla yhteydessä kuten ennenkin chatin, sähköpostin ja puhelimen kautta. Ajoittain yhteydet saattavat kuitenkin olla hitaita tai kokonaan poissa käytöstä.

Uusia asiakkaita voi yhä rekisteröidä

Nyt, kun yleiset kirjastot on suljettu asiakkailta, rekisteröinti voidaan tehdä puhelimitse. Varmista rekisteröitävän asiakkaan henkilöllisyys. Kysy henkilötunnusta ja tarkista asiakkaan yhteystiedot kirjastojärjestelmästä, jos ne siellä ovat.

Celiaan on tullut useita tiedusteluja rekisteröijiltä, voiko nyt poikkeustilanteessa Celian äänikirjapalvelun käyttäjiksi rekisteröidä henkilöitä, joilla ei ole lukemisestettä. Celian palvelut ja kirjat on tarkoitettu ainoastaan lukemisesteisille henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vaikeaa tai mahdotonta vamman, sairauden tai lukivaikeuden takia. Celian poikkeusoikeus valmistaa ja lainata saavutettavia kirjoja lukemisesteisille perustuu tekijänoikeuslain 17 §:ään ja Celiaa koskevaan lakiin. Lainsäädäntö ei jousta tässä asiassa koronaepidemiatilanteessa. Rekisteröijien tulee noudattaa tätä ohjetta.

Lukemisesteen todentamiseksi noudata normaalia haastatteluprosessia:

Koska kyseessä on poikkeusjärjestely, rekisteröintimahdollisuutta ei kannata erikseen markkinoida. Kaikki yhteyttä ottaneet, jotka asiakkuuden ehdot täyttävät, saa kuitenkin rekisteröidä.

Lisätietoa

Lisätietoa Celian asiakaspalvelusta sekä kirjastoille suunnatusta Facebook-ryhmästämme.