E-kirjaston infotilaisuus 5.12.: E-kirjasto vuonna 2025
Aiheena on E-kirjasto vuonna 2025. Tule kuulemaan E-kirjaston aineistosta, aineistobudjetista ja vuoden 2025 suunnitelmista. Ilmoittaudu tapahtumasivulla
Aiheena on E-kirjasto vuonna 2025. Tule kuulemaan E-kirjaston aineistosta, aineistobudjetista ja vuoden 2025 suunnitelmista. Ilmoittaudu tapahtumasivulla
Menikö Saavutettavuuskirjasto Celian järjestämä webinaari CD-siirtymästä ohi?
AKE Porvoo järjestää samankaltaisen tilaisuuden 14.11. klo 13-14.
Saavutettavuuskirjasto Celiaan on tulossa muutoksia tulevan vuoden aikana. Muutokset koskevat yleisissä kirjastoissa mm. asiakkaiden rekisteröintiä ja äänikirjakokoelmia, joten niistä kannattaa olla kartalla kaikkien kirjaston asiakaspalvelussa työskentelevien. Celian äänikirjapalvelut siirtyvät kokonaan verkkoon syksyllä 2025. Miten tukea asiakkaita muutoksessa?
Vuoden viimeinen Missä Mennään -webinaari pidetään tiistaina 12.11. klo 10-11.20.
Tällä kertaa ohjelmassa:
Huom! Muutokset mahdollisia.
Tervetuloa 7.11.2024 klo 14-15 Saavutettavuuskirjasto Celian CD-siirtymä-webinaariin, jonka aiheena on Celian äänikirjapalvelun siirtyminen kokonaan verkkoon syksyllä 2025 ja asiakkaiden tukeminen muutoksessa.
Webinaarissa kuullaan Celian ajankohtaiset kuulumiset CD-siirtymästä sekä Näkövammaisten liiton esitys siitä, miten Celian äänikirjoja voi kuunnella Daisy-soittimilla ilman CD-levyjä. Lopuksi keskustelua ja kysymykset aiheesta.
Generatiivinen tekoäly – kuten ChatGPT – lisää tutkitusti tekemisen laatua ja nopeutta. Tekoälystä on hyötyä moninaisissa tehtävissä, joissa käsitellään, luodaan tai muokataan tekstuaalista sisältöä tai tarvitaan uutta kuva-, ääni- tai videoaineistoa. Generatiivisen tekoälyn käyttöön liittyy riskejä esimerkiksi hallusinaatioiden (eli tekoälyn keksimien sepitteiden), vinoumien ja tietoturvan osalta. Riskit ovat saattaneet jäädä taka-alalle tekoälyn nopeassa kehityksessä ja halussa ottaa tekniikka nopeasti käyttöön.
Tilaisuudessa kuullaan E-kirjaston viestinnän ja markkinoinnin ajankohtaiset asiat sekä jaetaan ideoita ja kokemuksia siitä, millä tavalla kirjastot voivat markkinoida E-kirjastoa.
Koulutus on Teamsissa ja saat kutsun koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen
Ilmoittaudu mukaan tästä
Klo: 9-10:00
Luetteloinnin ja tieteen rajoilla. Ruotsin Kansallisarkiston ja Suomen Kansalliskirjaston keskiaikaisten kirjafragmenttien metadata tutkimuksessa
Kiinnostaako nämä digi.kansalliskirjasto.fi-palvelun sisällöt? Haluatko oppia hakemaan aineistoja paremmin? Nyt on tarjolla vinkkejä järjestelmän tehokkaaseen käyttöön. Koulutus järjestetään tiistaina 22.10. klo 17. Koulutus kestää noin tunnin. Linjoilla on Kansalliskirjaston asiantuntija Juha Rautiainen. Voit esittää Digiin liittyviä kysymyksiä etukäteen digin etusivun palaute-kohdan kautta tai koulutuksessa.
Koulutukseen ilmoittaudutaan täällä: https://www.lyyti.fi/reg/DigiKayttokoulutus2410
Huom! Tilaisuus muutettu etätapahtumaksi.
Tilaisuus on suunnattu kirjastoammattilaisille, jotka haluavat tunnistaa Wikipedian vinoumia ja vaikuttaa niihin. Kouluttajana toimii Johanna Janhonen, Marginaalimerkintöjä-hankkeen Wikipedia-asiantuntija. Tilaisuudessa täydennetään olemassaolevia Wikipedia-artikkeleita, yksin tai parin kanssa. Tule mukaan selvittämään, miten kirjastolaiset voivat monipuolistaa paikalliskulttuurin kuvaa Wikipedian avulla!
Infotilaisuuden aiheena ovat E-kirjaston ensimmäisen puolen vuoden tilastot sekä katsaus palautteisiin. Lisätietoa ja ilmoittautuminen tapahtuman sivuilla