Koulutus ja seminaarit

Faktat kohilleen -koulutuskokonaisuus

Seurattavissa verkossa

FAKTAT KOHILLEEN -koulutuskokonaisuus

 

Tule mukaan mielenkiintoiseen Faktat kohilleen -koulutuskokonaisuuteen, jonka Lapin, Oulun ja Vaasan AKE-kirjastot järjestävät yhdessä. Aiheet ovat hyvin ajankohtaisia tekoälystä algoritmeihin ja niiden vaikutuksesta meidän ajatteluun. Mihin kannattaa uskoa ja mihin ei? 

 

Voit osallistua koko sarjaan tai yksittäiseen koulutuskokonaisuuteen.

 

Osa 1: AI AI - Mitä tekoäly on? Tekoäly ja tiedon luotettavuus

Aika: ma 13.11.2023 klo 13–15

Mitä tekoäly on ja miten sitä voisi jo nyt hyödyntää kirjastossa? Tekoäly mm. tarjoaa ihmisille uusia tapoja saada tietoa, mutta miten muuten sitä voisi hyödyntää sekä minkälaisia tekoälyyn liittyviä sovelluksia voit hyödyntää omassa työssäsi ja erilaisissa tehtävissä?

Kouluttaja: Matleena Laakso, digipedagoginen asiantuntija ja kouluttaja

 

Osa 2: KVG vai ChatGPT? - Digitaalinen informaatiolukutaito, lähdekritiikki & nuoret. Miten tukea nuoria luotettavan verkkotiedon etsinnässä ja arvioinnissa?

Aika: pe 1.12.2023 klo 13–15

Faktabaari on julkaissut vuonna 2022 Digitaalisen informaatiolukutaito-oppaan. Sen pohjalta Faktabaari on tehnyt erilaisia materiaaleja ja videoita, joita luennolla käsitellään soveltuvin osin. Luennon kesto 1 h, jonka jälkeen työpaja / keskustelu, miten koulutuksen antia hyödynnetään asiakkaiden kanssa.

Kouluttaja: Kari Kivinen, FT, Faktabaari

 

Osa 3:  Kenen ajatuksia ajattelet? – Tunnista digitaalinen vaikuttaminen

Aika: ma 8.1.2024 klo 13–15

Digitaalinen demokratia vaikuttamisen näkökulmasta, miten tunnistaa digitaalinen vaikuttaminen, miten voisi viestiä asiakkaille. Luennon kesto 1 - 1,5 jonka jälkeen lyhyt työpaja / keskustelu miten koulutuksen antia hyödynnetään asiakkaiden kanssa.

Kouluttaja: Pipsa Havula, Faktabaarin vastaava toimittaja ja freelance-toimittaja

 

Osa 4: Oletko kuplassa? – Näin algoritmit ohjailevat elämääsi

Aika: ma 12.2.2024 klo 13–15

Miten algoritmit vaikuttavat käyttäytymiseemme? Mitä meidän pitäisi tietää niihin liittyvistä eettisistä kysymyksistä ja oikeuksistamme?

Kouluttaja: Anna-Mari Wallenberg, kognitiotieteen dosentti, Helsingin yliopisto

 

Koulutuskerrat ovat joko Zoomissa tai Teamsissä. Kunkin osan linkki lähetetään siihen ilmoittautuneille viimeistään edellisenä päivänä sähköpostilla.

 

Ilmoittaudu koko sarjaan tai yksittäisille luennoille erikseen. Ilmoittautumislomake on avoinna koko koulutuskokonaisuuden ajan.

 

TERVETULOA!

 

 

Sijainti
Zoom tai Teams
Alkaa
Päättyy
Organisaatio
Lapin, Oulun ja Vaasan AKE-kirjastot järjestävät yhdessä.
Yhteyshenkilö
Anneli Haapaharju
Puhelin
0401495924