Haluatko kehittää suullista viestintääsi selkokielisemmäksi? Selkeä viestintä palvelee kaikkia asiakasryhmiä, mutta erityisesti selkokielestä hyötyvät mm. henkilöt, joilla on haasteita lukemisessa ja kirjoittamisessa, eri vammaisryhmiin kuuluvat henkilöt, iäkkäät tai muistisairaat henkilöt tai suomen kieltä opiskelevat maahanmuuttajat.
Järjestämme 2.12. etäkoulutuksen selkokielen perusteisiin.
Kurssisisältönä:
- selkokielinen kirjoitettu teksti, puhe ja kuvat
- selkokielen perusperiaatteet
- Näin teet esitteistä ja infojulisteista selkokieliset
- Haluatko opastaa asiakasta selkokielisellä puheellasi?
- Osaatko neuvoa selkokielellä asiakasta asiakaspalvelupisteellä tai osastolla?
Osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa selkokielen osaamista.
Kouluttajana toimii kokenut selkokielen kouluttaja, KM Petri Ilmonen. Hän on kirjoittanut 25 teosta ja kouluttanut aikuisia vuodesta 1997, selkokielestä vuodesta 2005 ja kirjastolaisia jo vuodesta 2013.
Koulutuspäivä muodostuu luento-osuuksista ja harjoituksista (osan ajasta pienryhmissä). Koulutus nivotaan osallistujien työtehtäviin, ja heillä on mahdollisuus työstää omassa työssään esiintyviä haasteita. Osallistujat saavat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta.
Tuleeko tallenne?
Koulutuksia ei tallenneta.
Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu Webropol-lomakkeella viimeistään 25.11.2022.
Kohderyhmä
Kirjaston asiakaspalvelussa ja ryhmien kanssa työskentelevät, demokratiahankkeissa mukana olevat sekä muut selkokieltä työssään tarvitsevat kirjastoammattilaiset.
Koulutukseen voidaan ottaa maksimissaan 16 osallistujaa. Etusijalla koulutukseen ovat Lahden AKE-alueen (Etelä-Karjala, Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme) yleisten kirjastojen työntekijät, mutta myös muut voivat ilmoittautua.
Tilaisuutta ei tallenneta, ja koulutusmateriaali tulee vain osallistujien käyttöön.