Ennen puhuttiin kirjastoista ihmiskunnan muistina, nyt yhteisönsä olohuoneina ja työpajoina. Muutos on ollut nopea, ja digitaalisuus vaikuttaa lähes kaikilla kokoelmatyön osa-alueilla. Painetun kokoelman rinnalle ovat tulleet e-aineistot, RDA-säännöstön mukainen kuvailu on haastanut MARCin, staattisista kokoelmista on siirrytty kelluviin kokoelmiin. Asiakkaat käyttävät kirjastoja aiempaa omatoimisemmin, ja järjestelmistä voi kaivaa aina vain tarkempaa dataa kokoelmien käytöstä ja asiakkaiden lainaajaprofiileista.
Millä tavoin nämä muutokset näkyvät kirjaston arjessa, kuinka hallittu muutos on ollut ja mihin jatkossa on syytä varautua? Miten toimintaympäristön muutosten pitäisi näkyä kokoelmalinjauksissa ja konkreettisessa kokoelmatyössä, ja onko asioita, joista olisi tarpeen sopia valtakunnallisella tasolla?
Näistä teemoista keskustellaan kokoelmakoulutuspäivässä 3.3. Turussa. Päivän ohjelmaan voi tutustua täällä.
Osittain samansisältöinen koulutus järjestetään Porissa 10.3. Porin koulutuksen tarkemmat tiedot löytyvät täältä. Sekä Turun että Porin koulutuspäivään on mahdollista osallistua myös etänä.
Ilmoittaudu koulutukseen 25.2. mennessä osoitteessa:
https://www.lyyti.fi/reg/Kokoelmakoulutus_Turku
Myös etäosallistujien tulee ilmoittautua.
Ilmoittautumisen yhteydessä sinulla on mahdollisuus kertoa, mitkä kokoelma-asiat ovat ajankohtaisia omassa kirjastossasi ja mistä erityisesti toivot keskustelua. Käsittelemme vastaukset anonyymisti.