Voiko kirjoja lukea jotenkin netistä?

Kysytty

voiko kirjoja lukea jotenkin netistä?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Monet kirjastot ovat digitoineet vanhoja, tekijänoikeuksista vapaita teoksia ja ne löytyvät verkosta. Esimerkiksi Kansalliskirjaston Pelasta Kirja -verkkokirjasto (http://www.rahasto.kansalliskirjasto.fi/pelastakirja/verkkokirjasto.php ) sisältää Kansalliskirjaston kokoelmiin kuuluvia arvoteoksia. Oulun kaupunginkirjaston Oulun Arkki (http://verkkokirjasto.ouka.fi/oulunarkki/ ) esittelee Pohjois-Pohjanmaata käsittelevää kirjallisuutta ja pienpainatteita ja esimerkiksi Jyväskylän kaupunginkirjasto on digitoinut Keski-Suomea käsittelevää historiallista aineistoa (http://www3.jkl.fi/kirjasto/keskiaineisto/index.htm ).

Myös muut kuin kirjastot tarjoavat netissä luettavia teoksia (mm. Gutenberg-projekti (http://www.gutenberg.org/browse/languages/fi , Google Books http://books.google.com/books?hl=fi ). Hyödyllinen lähde nettikirjallisuuteen löytyy Hämeenlinnan kaupunginkirjaston Makupalat-palvelusta (kertomakirjallisuutta verkossa -linkkikokoelma http://www.makupalat.fi/Categories.aspx?classID=27d262a2-4f26-4618-bd55… ).

Englanninkielisiä teoksia voi lukea vaikkapa Online Literature Libraryn http://www.literature.org/ kautta.

6 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Internet Archiven Open Librarystä voi lukea joitain vanhoja kirjoja: https://openlibrary.org/

Kysymys on vuosien takaa. Nykyään on ellibs-e-kirjoja ja e-äänikirjoja saatavissa useimpien (kaikkien?) kirjastojen välityksellä.
https://www.ouka.fi/oulu/kirjastoreitti/lukemistaverkossa

Valikoimat vaihtelevat kirjastoittain tai kirjastokimpoittain. Valtakunnallinen e-kirjasto on valmisteilla, siitä kuullaan ehkä lisää vuonna 2024.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.