Vanhat juna- ja linja-autoaikataulut 1920-luvulta noin 1950-luvulle kiinnostavat. Tällä hetkellä kaipaan tietoa Hangosta kesäkuussa 1944 lähtevistä junista.

Kysytty

Vanhat juna- ja linja-autoaikataulut 1920-luvulta noin 1950-luvulle kiinnostavat. Tällä hetkellä kaipaan tietoa Hangosta kesäkuussa 1944 lähtevistä junista.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Suomen matkailijayhdistyksen julkaisemaa Turisti -lehteä on julkaistu vuodesta 1891 alkaen. Vanhimmat aikataulut on digitoitu ja ne ovat vapaasti luettavissa verkossa. https://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/titles/fk34300?display=THUM…
https://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/titles/0357-1165?display=TH…
Uudempia (nimellä Suomen kulkuneuvot) voi kysellä Jyväskylän yliopiston kirjaston vapaakappalekokoelmasta. Yliopiston kirjaston tiloissa on mahdollista tutkia 1940-luvun digitoituja Suomen kulkuneuvot-kirjasia. Yliopiston kirjasto palvelee pääkirjaston remontin ajan Mattilanniemen kirjaston tiloissa. Tässä linkki aukioloaikoihin ja yhteystietoihin:https://kirjasto.jyu.fi/fi/yhteystiedot/aukioloajat

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, mistä löytäisin tiedot Turun laivapikajunan aikataulusta syksyllä 1972? Minua kiinnostaa aikataulu Varkaus - Tampere ja toisinpäin.
Kiitos

Tämäkin tieto varmasti löytyy Suomen kulkuneuvot -aikataulukirjasta. Mutta se on luonteeltaan sellainen, että sitä ei ole hankittu kirjastoihin juuri lainkaan. 1970-luvun osalta se löytyy täten vain muutamasta kirjastosta, jotka ovat saaneet sen lakisääteisesti vapaakappaleina: Kansalliskirjastosta Helsingistä sekä Turun, Oulun ja yllä mainitun Jyväskylän yliopistojen kirjastoista.

Mutta sen lisäksi se löytyy myös Suomen Rautatiemuseosta Hyvinkäältä, jonka tietopalvelu saattaisi hyvinkin pystyä auttamaan (yhteystiedot sivun alareunassa): https://rautatiemuseo.fi/fi/etusivu

In reply to by Anonyymi (ei varmistettu)

Joensuun korkeakoulun kirjasto, josta sittemmin muotoutui Joensuun yliopiston kirjasto ja edelleen Itä-Suomen yliopiston kirjasto, sai vapaakappaleoikeuden vasta vuonna 1980. Siitä ei siis tässä nimenomaisessa tapauksessa ole hyötyä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.