Tuleeko pakurikääpä keittää kuten tässä ohjeessa neuvotaan,
http://www.jaakkohalmetoja.com/fi/pakurikaapa/
vaiko ainoastaan hauduttaa alle 80-asteisessa vedessä ettei tietyt aineosat tuhoutuisi keitettäessä, kuten seuraavassa suositellaan.
http://nativean.fi/fi/pakuri.html
Mitä mieltä mahtaisi olla vastaavanlaisiin asioihin erikoistuneet tutkijat..
Vastaus
Keittämistä tai muuta kuumentamista suositteleva Jaakko Halmetoja on ravitsemusasiantuntija ja tehnyt väitöskirjansa pakurikäävästä (Helsingin yliopisto, 2012). Uskoisin hänen siis tutkineen aihettaan perusteellisesti ja luotettavasti. Hänen mukaansa "kuumentamattoman jauheen syömisestä näyttäisi olevan hyötyjä lähinnä suolistolle, kun taas keittäminen vedessä tuo laajemman skaalan yhdisteitä bioaktiiviseen muotoon":
Kommentit
Mistään tieteellisestä koulutuksesta ei löydy mainintaa, eikä Pakurikääpä-kirja ole mikään väitöskirja. Pakurikääpää on tutkinut tieteellisesti ja siitä on väitöskirjan tehnyt Kirsti Kahlos.
Kommentoi vastausta