Sähköuuni on energiasyöppö, joten mitä ruokia voisi helposti valmistaa takassa (muuta kuin loimulohta), kun varaavaa takkaa lämmitetään joka päivä korkean…

Kysytty

Sähköuuni on energiasyöppö, joten mitä ruokia voisi helposti valmistaa takassa (muuta kuin loimulohta), kun varaavaa takkaa lämmitetään joka päivä korkean sähkönhinnan vuoksi?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Hei

Takassa voi valmistaa kaikenlaista. Reseptejä kannattaa etsiä kirjoista jotka käsittelevät joko ruuan valmistamista avotulella, padassa, vuoassa tai uunissa.
Esimerkiksi nämä kirjat Pataruokaa Väntsi, Meri-Tuuli, kirjoittaja tai  Avotulilla : ruokaa luonnon antimista Maulavirta, Markus, kirjoittaja.

Ruuan valmistukseen suositellaan lämpömittaria, jolla takan lämpötila voi seurata valmistuksen aikana. Reseptejä täytyy hieman itse osaa soveltaa omaan takkaan sopiviksi.
https://blog.tulikivi.fi/blogit/ruoanlaitto-takassa-on-helppoa-ja-ekolo…

Netistä löytyy myös englanniksi reseptisivustoja. https://www.smokedbbqsource.com/wood-fired-oven-recipes/
https://www.wikihow.com/Cook-in-an-Indoor-Fireplace
https://www.doctorflue.com/blog/can-i-cook-in-my-fireplace/

Takan koosta riippuen myös leivinuunille suunniteltuja valmistustekniikoita voi soveltaa. Martoilla on tästä ohjeet https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/ruoanvalmistus/kypsennysmenetel… 

Myös kiuas reseptejä voi soveltaa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/30/kiukaalla-syntyy-monipuolista-…

 

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.