Perinteisessä Japanilaisessa ruokakulttuurissa syödään pieniä annoksia. Esim. yksi annos riisiä, toinen kasviksia, kulhollinen misokeittoa...
Kuinka suuri tämä annos/pieni kulho oikein on deseissä?
Vastaus
Japanilaiset annokset ovat pienempiä kuin mihin olemme tottuneet. Japanilainen kuppi-mitta (cup) on pienempi kuin vastaava länsimainen. Siksi siitä käytetään nimeä gō ja se on 1.8 dl. https://www.traditionaloven.com/culinary-arts/volume/convert-japanese-go-to-deciliter-dcl.html
Japanilaisen aterian peruste on riisi ja sitä tarjotaan aterialla noin 80g eli noin 1/2 desiä eli japanilaisesta gō-mitallinen on kaksi annosta. https://www.realestate-tokyo.com/living-in-tokyo/food/cook-japanese-rice/ ja https://livejapan.com/en/article-a0000336/
Tarkempaa tietoa annoskoosta saa varmasti Suomi-Japani yhdistyksestä. https://www.suomi-japani.net/wordpress/?page_id=245 tai suomalaisten tekijöiden ruokakirjoista esim. Okazu : japanilaista kasvisruokaa / Marjo Seki, Heikki Valkama ; valokuvat: Nina Karlsson tai Street food Japan : koti- ja katuruokaa Japanista / tekstit: Mikko Takala ; reseptit: Mikko Takala & Sami Rekola ; kuvat: Tommi Anttonen Helmet
Kommentoi vastausta