Pari edellisenä syksynä säilöessäni suurta kurpitsasatoa olen tehnyt "englantilaista kurpitsamarmeladia", jonka ohjeen löysin säilöntäkirjasta, joka kuuluu tammi-sarjaan (pienehköjä kirjoja, valkoiset kannet, ehkä 70-luvulta). Nyt kuitenkin olen hukannut ohjeen ja kirjaa en löydä kirjastosta. Virkailija epäilee, että se on poistettu. Kirjan tarkkaa nimeä en muista!
Kirjan ohje poikkeaa muista marmeladi/hillo-ohjeista siinä, että ensin kurpitsa - sokeri - sitruuna - seosta keitetään tavalliseen tapaan ja sitten seoksen annetaan seistä monta päivää kunnes taas keitetään (tarkkaan en muista....) jne.
Vastaus
Kysymäsi kurpitsamarmeladin resepti löytyy kirjasta: Kerstin Henriksson: Säilö kesä purkkiin, Tammi 1973. Kirja löytyy mm. Hämeenlinnan kaupunginkirjaston ja Varastokirjaston kokoelmista.
Kommentoi vastausta