Onko olemassa eli meinaan kaupoissa myynnissä ihan tavallista ruokakermaa? Ei mitään niin tai noin vähän rasvaa, laktoositonta tai sitä sun tätä vaan…

Kysytty

Onko olemassa eli meinaan kaupoissa myynnissä ihan tavallista ruokakermaa? Ei mitään niin tai noin vähän rasvaa, laktoositonta tai sitä sun tätä vaan ruokakermaa. Kiitos ja hyvää kesää

Vastaus

Vastattu

Selasin K- ja S-ryhmien sekä Lidlin ruokakermavalikoimat läpi, mutta valikoimissa ei näyttäisi olevan tuotteita, jotka eivät ole vähintäänkin vähälaktoosisia tai laktoosittomia. Mikäli et halua laktoositonta tai vähälaktoosista kermaa, voit käyttää ruoanlaitossa kuohukermaa. Sitä löytyy myös niin sanotusti tavallisena eli laktoosia sisältävänä. Se on tosin ruokakermaa rasvaisempaa.

Lähteet ja lisätietoa

K-ruoka, ruokakermat: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/maitotuotteet/kermat?suodata=ruokakerma

S-kaupat, ruokakermat: https://www.s-kaupat.fi/tuotteet/maito-munat-ja-rasvat-0/kermat/ruokakermat

K-ruoka, kuohukermat: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/ma…

S-kaupat, kuohukermat: https://www.s-kaupat.fi/tuotteet/maito-munat-ja-rasvat-0/kermat/kuohukermat

Lidl Pohjolan meijeri -tuotteet: https://www.lidl.fi/c/pohjolan-meijeri/s10028593

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kerma valmistetaan erottamalla rasva muusta maidosta, joten ihan tavallinen kerma on luonnostaan vähälaktoosista. Laktoosi ei ole rasvassa kiinni. Rasvaisin kerma on kaikkein vähälaktoosisinta. Kermaa on siis helppo mainostaa vähälaktoosisena ilman että laktoosille tarvii tehdä mitään erityistä.

Ennenvanhaan kerma kuorittiin maitotonkassa olevasta maidosta pinnalta. Eroaa kyllä nykyisistä kaupan kermoista huomattavasti. Nykyisin ei sellaista kermaa enää saa mistään,. koska maatiloiltakaan ei enää saa "tinkimaitoa".

Kuohukerma ja vispikermakin ovat kuulemma sen verran erilaisia, että pitäisi tietää, mihin ruokaan ne kumpikin sopivat paremmin. En jaksanut kirjata faktoja muistiin, enkä käytä kumpaakaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kerma luettelee erityyppiset kermat, rasvaisimmasta kevyimpään: kun rasvaa on vähintään 48%, puhutaan täyskermasta, mutta jo 40% riittää siihen, ettei kermaa tarvitse iskukuumentaa. Vispikermassa rasvaa on 36-38%, kuohukermassa 35-36, ruokakermassa 10-20% ja kevytkermassa 10%. Kahvikerma oli ennen 19%, nykyään 10%. Mitä vähemmän kermassa on rasvaa, sitä enemmän sitä käsitellään ja lisätään lisäaineita.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.