Onko eri tavoilla edullisempaa paahtaa leipää tai karjalanpiirakoita leivänpaahtimessa vai paistinpannulla? (Ekologisuus, raha, terveellisyys)
Vastaus
Wattenfallin sivuilta löytyy sähkönkulutus-vertailu. Leivänpaahdinta on halvempi käyttää kuin hellan levyä. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/ (haku: leivänpaahtimen sähkönkulutus)
Ekologisuus varmaan määräytyy energian kulutuksen mukaan eli leivänpaahdin olisi ekologisempi kuin hella. Hellalla voi tosin valmistaa useampia ruokalajeje, joten se lienee hankintana ekologisempi.
Martat ovat vertailleet erilaisten paistotapojen hyviä ja huonoja puolia. https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/ruoanvalmistus/kypsennysmenetelmia/paistaminen/
Yleisesti mitä enemmän rasvaa paistamisessa käuytetään, sitä epäterveellisempi lopputulos.
Paahtoleivästäkin saa epäterveellistä, jos sitä paahtaa liikaa. Iltalehden juttu. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/201805072200912743
Eli vähällä rasvamäärällä ja kohtuullisella lämmitysajalla voi molemmista valmistustavoista nauttia vaaratta.
Kommentoi vastausta