Olen soittanut ja laulanut elämäni aikana useissa orkestereissa ja kuoroissa. Useimmille on yhteistä se että nuottien järjestämiseen ei ole mitään systeemiä.Kuitenkin sovittajat jo nykyisin käyttävät tietokonetta nuottien kirjoittamiseen. Vanhan soittokunnan kaapeissa voi olla ehkä 500-1000 kappaletta ja jokaisessa ehkä 10 ääntä. Olisiko kirjASTOPUOLELLA SYSTEEMIÄ JOTA VOISI SOVELTAA TÄHÄN.
Järjesteltävät asiat voisivat olla teoksen luontivuosi, juokseva numero, säveltäjä, sovittaja,stemmat(esim trumpetti,rummut, klarinetit 1-3, huilut, jne ehkä 10 ääntä, varastointi paikka. näitä voitaisiin lajitella eri kriteerien mukaan ja esi juhlavuo0nna ottaaa mukaan jotain kauan sitten soitettuja kappaleita juhlavuotta korostamaan . Aineissto olisi helppo havainnollistaa ja auttaisi suunnittelussa ja vaikka 3, klarinetin stemmalle löytyisi heti varastointi paikka.
Vastaus
Kirjastojen luettelointiohjelmat ovat maksullisia, joten eivät ehkä tule kysymykseen sinun kohdallasi. Library Thing -palvelun kautta on mahdollista maksutta luetteloida pienehköjä kokoelmia. Alla linkki sivustoon ja sivustoa käsittelevään blogiin:
http://blogs.uta.fi/kirjasto/2014/09/25/librarything-on-palvelu-kotikir…
Luetteloinnin voi tehdä myös Excel-tiedostona. Alla tietoa Excel-luetteloinnista Sakasti-sivustolta, joka on palvelu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon työntekijöille ja toimijoille. Sivustolta löytyy myös linkki Marjaana Saapungin opinnäytetyöhön (Tervolan seurakunnan kirjojen luettelointi):
http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp?open&cid=Content23907C
http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/sp2?open&cid=Content215E88
Kommentoi vastausta