Miten auki revittävät leivät (sellaiset jotka avataan paljain käsin ilman ongelmia, niin kuin esim ruispalat) tehdään?
Vastaus
Vanhojen kysy.fi-palvelun vastausten perusteella ruispalat ja muut valmiiksi revityt tai siivutetut leipätuotteet valmistetaan leipomoteollisuudessa koneellisesti. Jäähtyneet ruisleipäpalat halkaisee esimerkiksi tällainen Ipekan repijälaite https://www.ipeka.com/single.php?prod=splitter2
Ipekan valikoimassa on useita erilaisia prosessileivonnan leivänleikkaamiseen tarkoitettuja laitteita https://www.ipeka.com/products.php?lang=fi
http://www.kysy.fi/kysymys/minua-askarruttanut-miten-revittyihin-leipii…
http://www.kysy.fi/kysymys/miten-ja-missa-vaiheessa-vaasan-ruispalat-ha…
Kommentit
Tuttu joka oli ollut leipomossa töissä kertoi, että vaikka leivän lisäaineet on tiukasti säännelty, niin sääntely ei ulotu niihin kemikaaleihin joihin leikkuuterät kastetaan laitteen toimiessa, joten leipiin voi jäädä aika villejä jäämiä näistä leikkuuterän voiteluaineista. Itse en syö valmiiksi viipaloitua leipää.
Mikäli siivuttajissa tai muissa laitteissa käytetään voiteluöljyä, se on kyllä aina elintarvikelaatuista kasviöljyä - näin siis ainakin Suomessa. Työskentelen alalla.
Kommentoi vastausta