Mitä tekee viinuri? Miten se eroaa tarjoilijasta tai sommelierista?
Vastaus
Hei
Tarjoilija on hotelli- ja ravintola-alan perustutkinnon ravintolapalvelun koulutusohjelman suorittaneen henkilön ammattinimike.
Viinuri on miestarjoilija alkoholia tarjoilevassa ravintolassa.
Sommelier on ravintolan viiniasiantuntija.
Nämä ovat kuitenkin jollakin tasolla myös toistensa synonyymejä.
Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Tarjoilija
https://www.suomisanakirja.fi/
Kommentit
Lähteiden valinta ja lähdekritiikki?
Nykyisen yleiskielen tärkeintä, ajantasaisinta, kielen ammattilaisten hoitamaa sanakirjaa kirjasto ei edes mainitse!
https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/
Ammattikielen termejä voisi katsella alan ammattikirjallisuudesta - ja kysyä alan oppilaitoksista tai muilta ammattilaisilta. Eiköhän Rovaniemelläkin ole ravintola-alan koulutusta?
Kommentoi vastausta