Mistä saa selville osoitteen missä olen asunut 50-luvulla (Tre) ja 60-luvun alussa (Hki). Digi- ja väestötietovirastosta ei näin vanhoja tietoja löytynyt.
Vastaus
Digi- ja väestötietoviraston sivuilla https://dvv.fi/tarkasta-omat-henkilotietosi kerrotaan seuraavasti:
"Kun sähköistä väestötietojärjestelmää perustettiin 1970-luvulla, sinne ei kirjattu kaikkia perhesuhteisiin liittyviä tietoja. Esimerkiksi täysi-ikäiselle lapselle ei aina merkitty tietoja hänen vanhemmistaan. Sähköisestä järjestelmästä pois jätetyt tiedot löytyvät kuitenkin eri viranomaisten paperisista arkistoista."
Digi- ja väestötietoviraston sivuilta voi kuitenkin tilata todistuksen asumistiedoista ja pyytää siihen tiedot asumishistoriasta: https://dvv.fi/todistus-asumistiedoista
Lisäksi dvv:n Usein kysytyissä kysymyksissä:
"Mistä voin löytää vanhoja henkilötietoja, joita ei ole tallennettu sähköiseen väestötietojärjestelmään?
Jos henkilö on kuulunut siviilirekisteriin tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan, voit kysyä tietoja meiltä sivujemme ohjeilla.
Jos henkilö on ollut evankelisluterilaisen tai ortodoksisen seurakunnan jäsen, voit kysyä tietoja alueellisilta keskusrekistereiltä."
Tampereen seudun virkatodistus-, sukuselvitys- ja sukututkimustilaukset hoidetaan Tampereen aluekeskusrekisterissä (https://www.akrtampere.fi/); Helsingin tiedot löytyvät Helsingin seurakuntien keskusrekisteristä.
Todistuksia itsestä tai toisista henkilöistä lähetetään hyväksyttävää käyttötarkoitusta varten. Tilaukseen merkitään tarkasti, mitä tietoja todistukseen tarvitaan ja mikä on sen käyttötarkoitus. Todistukset ovat maksullisia.
Kommentit
Vaikuttaa siltä, että DVV:n tiedoissa on kunta ja kirkkojen rekistereissä seurakunta. Kysyjä tuntuu tietävän kunnat, mutta etsinee katuosoitteita. - Virkatodistuksistani ei koskaan ole ilmennyt, missä päin laajaa pitäjää (seurakuntaa) kulloinkin asuin.
Henkikirjat. Luettavissa käyttöluvalla Kansallisarkistossa.
Mikä on ja miten toimii käyttölupa?
Tieto löytyy myös poliisilaitoksen osoitekortistoista. Helsingin osalta niitä voi tiedustella kaupunginarkiston palautelomakkeella. Tampereen osoitekortistot on digitoitu ja käytettävissä Kansallisarkiston toimipaikoissa käyttöluvalla.
Kommentoi vastausta