Mikä on kansallisbibliografian sähköosoite?
Vastaus
Fennican, kansallisbibliografian, osoite on http://fennica.linneanet.fi
Kommentit
Tarkasti ottaen sähköosoite on eri asia kuin sähköpostiosoite. Käsittääkseni sähköosoitteilla tarkoitetaan ennen sähköpostin aikakautta käytettyjä, mm. yritysten, järjestöjen ja viranomaisten kaukokirjoitin-yhteyksien osoitteita. Niitä esiintyi ainakin 1980-luvulle asti kirjelomakkeilla, esitteillä ja käyntikorteilla. Viimeksi niitä lienee kutsuttu kaukokirjoitin-osoitteiksi (telepgraph / teletype address). Esim. yksi Oy Nokia Ab:n kaukokirjoitin-osoitteista oli gummi.sf (Suomen Gummitehdas Oy:ltä Nokiaan peritty). Huomautan tästä asiasta, koska Kansallisbibliografiassa ollaan tekemisissä yli vuotta vanhojen asioiden kanssa - kaukokirjoituksenkin ikä on samaa suuruusluokkaa.
Pieni täydennys kommenttini alkuun:
Tarkasti ottaen sähköosoite on eri asia kuin Internet-osoite tai sähköpostiosoite. Käsittääkseni sähköosoitteilla tarkoitetaan ennen Internetin ja sähköpostin aikakautta käytettyjä, ...
Pitkään käytetyn sähköosoitteen synonyyminä lienee käytetty myös sanaa sähkeosoite. Tämän vahvistanee tämä käännöspalvelu: http://wb.woxikon.de/de-fi/s%C3%A4hk%C3%B6osoite (saksan Telegramm on suomeksi sähke, ks. http://www.sanakirja.org/search.php?q=s%C3%A4hke&l=17&l2=16 ).
Kommentoi vastausta