Kananmunan keltuaisessa on runsaasti immunoglobuliini Y (IgY) -nimistä ainetta, mutta kuinka paljon keskimäärin luonnostaan, ellei sitä tuoteta keinotekoisesti…

Kysytty

Kananmunan keltuaisessa on runsaasti immunoglobuliini Y (IgY) -nimistä ainetta, mutta kuinka paljon keskimäärin luonnostaan, ellei sitä tuoteta keinotekoisesti lisää?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Kun kanoja rokotetaan tehottomaksi muokatuilla taudinaiheuttajilla, keltuaiseen alkaa kertyä kolmen viikon kuluttua runsaasti polyklonaalisia vasta-aineita eli immunoglobuliineja, IgY. Keltuaisen IgY-pitoisuus voi olla jopa 25 mg/ml. Käytännössä yksi kana tuottaa vuodessa noin 60 g vasta-ainetta.

Lähde:
Heikki Aro, Jaakko Hiidenhovi ja Ari Hietanen, Kananmunasta terveyttä. Koetoiminta ja käytäntö 63, 4 (18.12.2006): 13

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.