Julkkiskokki Harri Syrjänen "väitti" taannoin Mitä tänään syötäisiin, Perjantai -ohjelmassa, ettei sokeria käytetä muuhun, kuin jälkiruokiin. Mitä! Esim ruskeakastike, siihen sokeripitoista ketsuppia. Sanokaahan te pääruokia, joissa käytetään sokeria tai johdannaisia (hunaja...)?
Vastaus
Julkkiskokki Syrjänen on tunnettu reteästä ja humoristisesta kielenkäytöstään. On mahdollista, että hän on ohjelmassa hieman kärjistäen puhunut sokerinkäytöstä pääruoissa. Varmasti hänkin ruoanlaiton kemian asiantuntijana tietää kuitenkin, että esim. tomaattipohjaisissa ruoissa sokeria käytetään taittamaan tomaatin happamuutta. Yhtä lailla kuin suolaa voidaan käyttää leivonnaisissa tuomaan makua eri tavalla esiin. https://www.sokerioppi.fi/sokeriruoanvalmistuksessa/sokeri-ruoanvalmist…
Suomen sokeri on perustanut oikein verkkosivuston, jolla kerrotaan sokerista leivonnassa ja ruoanlaitossa. https://www.sokerioppi.fi/sokeritsiirapit/sokerin-tehtavat
Itselleni pääruoista tulevat mieleen lähinnä juuri tomaattikeitot ja kastikkeet, joihin voi lisätä sokeria. Tässä esimerkki samalta sivustolta: https://www.sokerioppi.fi/sokeriruoanvalmistuksessa/makupari-2-paprika-…
Kommentoi vastausta