Jos ajattelee ruokaa pelkästään siltä kantilta, että se on ihmiskehon polttoainetta, niin onko jossain kirjassa tai tutkimuksessa määritelty milloin kukin ruoka-aine on optimaalisimmassa muodossaan valmistettu ihmiskehon ottaa siitä tarpeellinen talteen?
Vastaus
Käännyimme kysymyksesi kanssa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen puoleen ja sieltä vastattiin näin: "Seuraava teos käsittelee aihetta: Bergström L. Nutrient losses and gains in the preparation of foods. Uppsala: Livsmedelsverket; 1994, ja alla on siihen suora linkki.
Asiaa ei voi ihan lyhyesti esittää, sillä jo esivalmisteluilla kuten pilkkomisella, raastamisella ja repimisellä on erilaisia vaikutuksia eri ruokien ravintosisältöön, minkä lisäksi erilaiset kuumennus-, jäähdytys- ja säilöntämenetelmät ajallisine kestoineen."
Kommentoi vastausta