Haluaisin tehdä itse iholle laitettavaa C- vitamiiniseerumia sekoittamalla L-askorbiinihappoa veteen. Koska happi tuhoaa C-vitamiinia, askorbiinihappo pitäisi saada sekoitettua mahdollisimman vähän happea sisältävään veteen. Käsittääkseni keitettäessä vedestä poistuu happea, mutta jäähtyessä siihen jälleen liukenee lisää happea. Myös kuumuus tuhoaa C- vitamiinin. SIISPÄ: Miten kannattaa toimia? Keitänkö vettä ja odotan kunnes se on kädenlämpöistä? Kuinka paljon happea se silloin sisältää? Sisältääkö tislattu ja steriloitu vesi myös yhtä paljon happea?
Vastaus
Netistä löytyy monenlaisia ohjeita c-vitamiiniseerumin tekemiseen. Ohjeissa neuvotaan käyttämään mm. pellavansiemenuutetta, tislattua vettä tai vain vettä yleensä. Itse tehty pellavansiemenuute käytetään jäähtyneenä, muista ei löytynyt mainintaa veden lämpötilasta. Alla muutama ohje:
https://helenatur.com/piristava-c-vitamiiniseerumi-hoitaa-vasynytta-ihoa/
http://vitamiinitverkosta.blogspot.com/2013/12/iherb-tee-se-itse-c-vitamiiniseerumi.html
https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/skin-concerns/how-to-make-vitamin-c-serum-at-home
Kommentoi vastausta