Hei, etsin kirjaa lapsuudestani jota olenkoittanut etsiä monia vuosia löytämättä sillä en muista kirjailijan nimeä, jos tämä kuvaus kuulostaa tutulta niin voiko joku kertoa mistä kirjasta on kyse:
Kirja kertoo taruista, saattaa olla muitakin taruja mutta erityisesti muistan egyptin jumalista kertovia taruja sieltä, ainakin osiriksen ja sethin tarinan.
Kirja on osakseen kuvitettu ja suurin osa kuvituksista on synkkiä ja goottilaiseen tapaan piirrettyjä (vähän niikun joku tim burton elokuva tyylinen)
Oon lukenut kirjan todennäköisesti 2010-2014 aikana eli sitä ennen julkaistu, en tiedä oliko kirja alunperin suomenkielinen mutta ainakin itseluin sen suomeksi. Uskon kirjan olleen myös lapsille suunnattu mutta en ole varma koska pidin siihen aikaan faraoihin sun muuhun liittyvästä joten olisin teoriassa saattanut lukea myös jotain ihan ns kunnon kirjaakin enkä niin helppolukuista materiaalia. Joka tapauksessa tarut kerrottiin lyhyt tarina muodossa eikä ns tieteellisenä tekstinä.
Kirjan siis olen lukenut lapsena usein ja lainannut sen uudelleen ja uudelleen pirkanmaan kirjastoista mutta ilmeisesti lainaushistoria poistuu kortilta x ajan päästä koska oman kirjastokortin historia näkyy vain 2016 vuoteen asti ja uutta en ole eläessäni hankkinut.
Auttakaa joku pls jos osaatte koska en löy dä tätä mistään vaikka olen koittanut etsiä mutta joko en osaa käyttää oikeita hakusanoja tai sitten joku muu on pielessä.
Vastaus
Voisikohan kyseessä olla Virpi ja Jaakko Hämeen-Anttilan Tarujen kirja : kansojen kertomuksia läheltä ja kaukaa (Otava, 2007)?
Sen esittelyteksti kertoo näin: "Miksi tuhansia vuosia vanhat myytit koskettavat meitä? Siksi, että ne vastaavat suuriin kysymyksiin maailman ja ihmisen alkuperästä ja luonteesta. Mutta myös siksi, että ne puhuvat meille hyvien tarinoiden kautta, tunteiden ja mielikuvituksen kielellä. Tarujen kirjaan on koottu maailman eri kulttuurien kiehtovimmat myytit ja tarinat vetoavasti kerrottuna, upean kuvituksen siivittäminä. Temaattisesti järjestettyjen tarujen sankareina on niin antiikin jumalia ja Kalevalan henkilöitä kuin harvinaisempia tuttavuuksia Oseaniasta ja Japanista. Kunnon melodraaman nimissä hyvä Osiris vaatii rinnalleen pahan Setin, Jumala Luciferin, kuningas Arthur ilkeän Mordredin ja Teräsmies Lex Luthorin. Tarinat kertovat syvällisen totuuden ihmisestä, joka tahtoo olla hyvä, mutta tuntee ikuista vetoa selittämättömään pahaan."
Kommentoi vastausta