taikina

2 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–2.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuulin ihmeekseni, että esimerkiksi kakkutaikinan saa nostettua ilman hiivoja sun muita leivinjauheita, jotenkin kananmunan avulla. Voiko tällainen olla totta?… 901 Nostatus kananmunan avulla tulee kyseeseen lähinnä tavallisesti leivinjauheella tai soodalla kohotettavia taikinoita valmistettaessa. Jos leivonnaisiin pannaan paljon munia ja vatkataan ne hyvin, ei kohotusaineita tarvita. Kun kevyeen taikinaan vatkataan runsaasti ilmaa, se kohottaa taikinan kuten esimerkiksi sokerikakussa. Voitaikinoissa toimii niihin kaulittu voi kohotusaineena. Lähteet: Marja Helaakoski-Tuominen, Pula-ajan keittokirja. WSOY, 1941 Keittotaito. WSOY, 1977
Haluan antaa joululahjaksi piparkakkutalon. Voinko alkaa esivalmistelut jo nyt. Eli voinko valmistaa taikinan jo nyt pakastimeen? Jos talon osat paistaa niin… 1007 Piparkakkutaikinan voi toki pakastaa, mutta sitä ei kannata säilyttää liian kauan siellä. Taikina alkaa kuivua, kovettua ja halkeilla muutaman kuukauden jälkeen. Mutta kuukauden, parin verran voit kyllä säilyttää taikinaa pakkasessa. Useimmissa piparkakkutaikinan ja piparkakkutalon ohjeissa suositellaan, että taikinan annettaisiin muhia ja kovettua jääkaapissa yön yli. Netistä löytyviä ohjeita: https://www.valio.fi/joulu/piparkakut/ https://www.yhteishyva.fi/ruoka/piparkakkutalon-teko-ohjeet/0519704 https://kotiliesi.fi/ruoka/ideoita-ruoanlaittoon/piparkakkutalon-ohje-m… https://www.meillakotona.fi/artikkelit/piparkakkutalo