purjehdus

10 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–10.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuulemma Päijännepurjehdus on Euroopan suurin sisävesipurjehdus. Mikä on koko maailman suurin /järvi/sisävesipurjehdus? 90 Sveitsissä järjestettävä Bol d’Or Mirabaud väittää ainakin verkkosivuillaan olevansa maailman suurin sisävesipurjehdus. Regatta on pidetty vuodesta 1939 lähtien. https://www.tudorwatch.com/en/tudor-mag/news/tudor-sets-sail-at-the-bol… 
Kirja kertoo kahden nuoren naisen purjehduksesta Suomenlahden saaristossa aurinkoisena kesäpäivänä. Toinen heistä on taiteilija ja kajuutassa on valmis… 131 Valitettavasti kukaan vastaajistamme ei tunnistanut kirjaa. Etsin Kirjasammon kautta kirjoja aiheen 'purjehdus' perusteella, mutta en löytänyt mitään kuvaukseesi sopivaa:https://www.kirjasampo.fi/fi/search/kulsa/purjehdus Muistaisiko joku kysymyksen lukijoista tällaisen kirjan. Tiedon voi kirjoittaa kommenttina tämän vastauksen perään.
Kirjallisuutta, joka kertoo fiktiivisesti 1910-30-luvuilla tehdyistä purjehdusmatkoista Atlantilla 415 Etsimme aiheeseen sopivaa kirjallisuutta useamman kollegan voimin, tässä muutamia ehdotuksia: - Suolaisilla vesillä: Seikkailuja merillä (1960) / Olavi Silvo - Saattue näkyvissä (1974) / Frans Nylund, ruotsinkielisen alkuteoksen suomentanut Kyllikki Vila - Komentosillalta-novellikokoelma (1973) / Frans Nylund, ruotsinkielisen alkuteoksen kääntänyt Meri Utrio - Outoori : ylimatruusi Bertel Laineen elämästä (1928) / Yrjö Rauanheimo - Myrskystä tyveneen : kertomuksia merimieselämästä (1928) / Otto Stenij - Fortuna : kertomus purjelaivaliikenteen viimeisiltä loistoajoilta (ruots. alkuteos 1910, suom. 1919) / Eirik Hornborg, ruotsinkielisen alkuteoksen suomentanut Ilmari Ahma - Meribibliografia : Suomessa 1963-1968 painettua...
Uudessakaupungissa on esillä märssyraaka ja ankkuri. Molemmat ovat peräisin Peking-nimisestä purjealuksesta. Milloin ja mistä Gustav Erikson osti ne? Pyytäisin… 774 Gustaf Erikson osti 1920-30-lukujen aikana purjelaivoja saksalaiselta laivanvarustamo Laeiszilta. Näiden joukossa oli myös Peking, joka päätyi Gustaf Eriksonilta lopulta Yhdysvaltoihin, jossa se on nykyisin museolaivana. (Lähde: lokistories.fi) Lisää tietoa löytyy Loki-sivustolta: Märssyraaka: https://lokistories.fi/entry/show/388 Ankkuri: https://lokistories.fi/entry/show/211 Tämän lisäksi Peking-laivasta löytyy englanninkielinen Wikipedia-sivusto: https://en.wikipedia.org/wiki/Peking_(ship)
Olen tekemässä lehtijuttua suomenkielisen veneily- ja merenkulkusanaston herkullisimpien termien historiasta, josta tarvitsisin tietoa. Minulla on Suomalainen… 714 Voisiko ihan tavallisista etymologisista sanakirjoista olla apua? Esimerkiksi ”Suomen sanojen alkuperä” (osat 1–3; Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Kotimaisten kielten tutkimuskeskus, 1992–2000) tuntuu tuntevan ainakin sellaisia purjehdussanoja kuin ”purje” ja ”märssy”. Toinen vastaava lähde on moniosainen ”Suomen kielen etymologinen sanakirja”. Kaisa Häkkisen ”Nykysuomen etymologinen sanakirja” ei ole yhtä laaja mutta kenties selkeämpi tyyliltään. Varmaan purjehdussanastossa on myös lainasanoja. Niitä voisi katsoa Kalevi Koukkusen teoksesta ”Atomi ja missi : vierassanojen etymologinen sanakirja” (WSOY, 1990). Kolmantena vaihtoehtona olisi Etymologinen viitetietokanta osoitteessa http://kaino.kotus.fi/sanat/evita/. Sieltä voi löytyä...
Suomalaisen kilpapurjehtija Inko (Ingmar) Nylundin (1910-73) ura? Netistä löytyi hänen veneitään, mutta ei karriääritietoja. 527 En onnistunut löytämään tietoja Ingmar Nylundin purhehtijaurasta. Ilmeisesti hänellä ei ole ainakaan ollut varsinaisia edustustehtäviä. Urheilukirjastosta vinkattiin, että koska Nylund on ollut Nyländska Jaktklubbenin jäsen, tietoja saattaisi löytyä seuran arkistosta. Samoin Suomen purjehtijaliiton arkistosta. Molemmat arkistot kuuluvatn Suomen Urheiluarkiston kokoelmiin. Arkiston ovat vapaasti käyttävissä. Urheiluarkiston yhteystiedot ja aukioloajat : http://www.urheilumuseo.fi/Default.aspx?tabid=2982
Haluaisin löytää kirjan, joka on tosikertomus kaverista joka lähti yksin purjehtimaan Kanarian saarilta yli Atlantin. Hänen purjeveneensä hajosi melko pian ja… 932 Kirja on varmastikin Steven Callahan: Meno-paluu helvettiin. 76 päivää meren armoilla. Otava, 1987. Helmet-verkkokirjastosta www.helmet.fi löydät kirjan saatavuustiedot.
Kuka on maailman nuorin h-vene (purjevene) luokan tanskan mestari? Hän on luultavasti suomalainen mies/poika. 851 Kannattaa tutustua H-veneilyä käsitteleviin sivuihin. Suomen H-veneliiton ja Tanskan vastaavan liiton sivulta löytyy muun muassa foorumit, joilla asiaa voi tiedustella. http://www.h-vene.fi http://www.h-boat.dk
Onko teillä lainattavissa Purjehtijan opas nimistä kirjaa? 560 Kyseisen nimistä kirjaa ei näyttäisi olevan missään pääkaupunkiseudun yleisistä kirjastoista. Sen sijaan löytyy useastakin kirjastosta esimerkiksi Sleight, Steve; Suuri purjehdusopas vuodelta 2001. Kirjassa on 320 sivua ja se vaikuttaa varsin kattavalta. sekä lisäksi: Cox, Dave; Purjehdus 1999 (160 sivua)
Kysyisin onko esim. Tekniikan Maailma -lehti koskaan julkaissut optimistijollan piirustuksia, tai löytyneekö sitä jostain muualta, esim. Venelehti tms. 1429 Suomen optimistijollaliiton kotisivulla kerrotaan, että jollien piirrustuksia voi tilata IODA:lta (International Optimist Dinghy Association), jonka www-osoite on http://www.optiworld.org. Optimistijollista on kaksi kirjaa: Ditlefsen, Jesper: Optimistijolla. 1980. Hansen, P.G.: Optimistijolla. 1972. Kirjoissa on mittauskaaviokuva optimistijollasta ja selostuksia jollien eri osista. Lehdistä ei löytynyt optimistijollien piirustuksia, ainoastaan muutama artikkeli jollalla purjehtimisesta.