naudanliha

3 osumaa haulle. Näytetään tulokset 1–3.
Kysymys Luettu Arvostelu Vastattu Avaa Vastaus
Kuinka suuri osuus Suomessa tuotettavasta naudanlihasta on peräisin lehmistä, joiden maidontuotanto lopetetaan? Lehmähän ei keskimäärin elä kovin vanhaksi… 202 Luonnonvarakeskus kertoo verkkosivuillaan näin: "Yli 80 prosenttia suomalaisesta naudanlihasta tulee markkinoille maidontuotannon sivutuotteena tuotannosta ylijäävien vasikoiden ja poistolehmien kautta. Loppuosan tuotannosta kattavat naudanlihantuotantoa varten kasvatettavat liharotuiset naudat." Lähde: https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/maatalous-ja-maaseutu/lihantuotanto/
Kumpi rasva on ns. vaarallisempaa sian vai naudan? Ajankohtainen aihe näin joulun aikana. Entäs poron rasva? Monet väittävät sen olevan vaaratonta. 5619 Finfoodin sivuilta löytyy paljon tietoa lihasta. Sivulla on myös sian- ja naudanlihan ravintokoostumus. http://www.finfood.fi/finfood/liha.nsf/0/C092F4840EEA8923C225715B0032E4…ä%20liha%20on? Viikin tiedekirjaston artikkelitietokannassa on tietoa poron- , sian- ja naudanlihasta. http://www-db.helsinki.fi/eviikki/eVIIKKIfreimi.html Käytetyllä rehulla on vaikutus lihan laatuun. Poronlihassa saattaa olla vierasaineita. Poronlihan väitetään sisältävän runsaasti seleeniä. Sianlihan ravintoainetutkimus : tutkimusraportti Knuuttila M., Tuominen R. [Hämeenlinna], Lihateollisuuden Tutkimuskeskus, 1997, 11 s. ISBN 951-53-1287-6 (nid.) Tiedontuottajat: Hb Ruokinnan vaikutus sianlihan laatuun Jokela, Marjatta; Maaseutukeskusten liiton julkaisuja 1996...
Tarvitsisin naudasta ja siasta kaaviot, joista käyvät ilmi eri ruhonosat suomalaisen jaottelun mukaan. 1344 Menemällä Finfoodin sivun hakukenttään ja kirjoittamalla asiasanat nauta, sianliha, ruhonosat saat perustietoa asiasta: http://www.finfood.fi/ Voit tarvittaessa ottaa yhteyttä suoraan Finfoodiin: finfood@finfood.fi