90-luvulla Seura-lehdessä seurattiin jotakuta miestä, joka käveli Suomen ympäri maarajoja pitkin. Muistaakseni samainen mies myös myöhemmin muutti asumaan itse rakentamaansa mökkiin "johonkin korpeen". En ole onnistunyt löytämään kyseisen miehen nimeä tai muutenkaan kyseisestä tempauksesta sen enempää informaatiota, mahtaisikohan kirjastonhoitajalla olla enemmän tietoja tapauksesta?
Vastaus
Valitettavasti nettihaulla ei löytynyt tietoa kyseisestä kävelijästä. Ei myöskään artikkelitietokannasta eikä HS:n digiarkistosta.
Mkrofilmattuja Seura-lehtiä on mahdollista päästä lukemaan Kansalliskirjastossa. Yhteystiedot
- sähköposti osoitteessa kansalliskirjasto@helsinki.fi
- puhelin numeroon 02941 23196 (ma-pe klo 10-13)
Kommentit
Kyseinen mies oli muistaakseni Virroilta kotoisin. Löysi muistaakseni myös jonkun uuden sienilajin reissunsa aikana.
Mihin perustuu väite, että Seura on "digitoitu vuodesta 1979 lähtien"? Käytän itse Kansalliskirjaston digitoimia lehtiä tiedonhakuun lähes viikottain, ja tämä tuli minulle kokonaan uutena informaationa. Ja hakemalla digitoitujen lehtien luettelosta käykin ilmi, että Seuraa on digitoitu tällä hetkellä vasta vuoteen 1945 asti. Ainoat vuonna 1979 ilmestyneet aikakausjulkaisut, jotka toistaiseksi löytyvät digitoituina ja joiden nimessä on merkkijono "seura", ovat Kirjallisuudentutkijain seuran vuosikirja ja Suomen tilastoseuran vuosikirja:
Juuri keskellä tuota vuotta 1979 lehden nimeksi vaihtui taas Seura, kun se vuosina 1974–79 oli ollut Suur-Seura. Myöskään hakemalla tämän vuoden 1979 jälkeisen Seuran yksilöivällä ISSN-numerolla 0358-8017 ei löydy mitään, vaan tulee ilmoitus "Tunnuksella 0358-8017 ei löytynyt nidettä":
Tällainen juttu löytyy nettihaulla. https://endorfiininmetsastaja.fi/tapasin-miehen-joka-kaveli-suomen-ympa…
löytyi lisääkin tietoa https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/02/192-paivaa-4239-kilometria-vae…
Tero Pylkkänen teki reissunsa vuonna 2015. Eli hän ei ole haettu henkilö.
Kommentoi vastausta