Kommentoi vastausta

Toiseen aikaan ja paikkaan vievät mm. seuraavat vanhemmat kirjailijat:
Samuel Shellabarger (uuden ajan alun Ranska, Espanja, Italia, Uusi Maailma)
Catherine Gavin ( mm. Turkki, tsaarin Venäjä/Suomi, Keski-Amerikka, 1800-luku, 1900-luvun alku)
Catherine Gaskin (sukutarinat, mm. Skotlanti, Espanja, Australia)
Mary Stewart (romanttisia jännäreitä, II maailmansodanjälkeistä aikaa, viitteinä joissakin teoksissa mm. vanha Kreikka, myös Merlin-teoksia)
Anya Seton (Ernest Thompson Setonin tytär, aiheet myöhäiskeskiajan Englanti, nuori Amerikka, Meksiko, roomalainen Britannia)
Mikäli kysyjä ei ole tutustunut varsinaisiin klassikkosarjoihin, ehdotan tietysti Topeliuksen Välskärin kertomukset, joka käsittelee Ruotsi-Suomen vaiheita, alkaa kolmikymmenvuotisesta sodasta 1631 ja päättyy Kustaa III:n aikaan. Ole tarkkana eri painosten kanssa, tarinaa on lyhennelty rajusti ja eri versiot pätkitty osiksi eri kohdista.
Alexander Dumas: Kolme muskettisoturia jatko-osineen, Monte-Criston kreivi yms, huippuna on minusta pitkä sarja Historialliset romaanit, sarja, jonka eräs käännösversio alkaa teoksesta Pariisin verihäät. Ranskan historiaa romanttisen kirjallisuuden hieno sarja, josta ei kyllä nykyään ota mikään selvää, mikä osa tulee minkäkin jälkeen - erilaiset käännökset ja lyhennelmät hankaloittavat.
Karl May: saksalainen "matkakirjailija", joka ei koskaan käynyt Saksan ulkopuolella, kirjoitti sujuvasti alter egonsa matkoista Lähi-idässä ja Balkanilla.
Nämä ovat kaikki teoksia, jotka useimmissa kirjastoissa on sijoitettu varastoihin, tai niitä ei ehkä enää olekaan. Ovat aikaisempien sukupolvien loppuun lukemia.
Seuraavat eivät ole keveitä teoksia eivätkä ehkä kysyjän kategoriaa:
Mihail Solohov: Hiljaa virtaa Don, nobel-kirjailijan teos Donin kasakoista vallankumouksen jälkeen, Aron raivaajat, menee jo sosialistisen kirjallisuuden puolelle.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.