Kommentoi vastausta

Tällä hetkellä väestörekisterissä on reilut 100 Yllikännöä, eli jokseenkin harvinainen nimi. Tähän rekisteriin henkilöt ovat päässeet 1960-luvun jälkipuoliskolla, jolloin suurimmalla osalla on ollut rekisteröintiä auttavat henkillötunnukset.
Sukututkimuskäyttöön laaditulla Hiski-hakuohjelmalla, jossa on suunnilleen 100 vuotta vanhempia henkilöitä, ei löydy yhtään Ylikännöä. Niinpä sitä voidaan pitää jokseenkin uutena sukunimenä. Sen sijaan Kännö-nimisiä löytyy Vampulasta ja Köyliöstä vuodesta 1720 alkaen, rusthollikin on mukana kuvioissa. Ottaen huomioon läntisen maanhalllintatavan on mahdollista, että on ensin ollut suurempi Kännön tila, joka on sitten jaettu Ylikännöön ja johonkin muuhun/muihin osiin.
Ellei joku muu ole tehnyt suvussasi tutkimusta aikaisemmin, todennäköisesti ainoa keino selvittää asia on pyytää vanhempiesi, isovanhempiesi ja heidän vanhempiensa virkatodistukset, ehkä vielä sitäkin edellisten sukupolvien todistukset ja lähteä niistä liikkeelle. Mikäli todella haluat selvittää nimet ja suvun kunnollisesti, ehdotan, että menisit ensin sukututkimuskurssille. Onnellista kurkistusta menneisyyteen!

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.