Kommentoi vastausta

Eläintarhan leikkikenttä se oli. Tarkoitettu noin 6-12 -vuotiaille tytöille ja pojille. Pelattiin koronaa, sulkapalloa, polttopalloa, käveltiin puujaloilla, ja syötiin Helsingin kaupungin tarjoaamaa ruokaa ja maitoa. Sitä tuotiin monasti isoissa pysteissä, ja tietysti leipää ja voita, puuroa, omiakin eväitä. Monella oli viltistä tehty teltta. Vilkas junaliikenne kulki muutaman kymmenen metrin päässä. Läheisestä kioskista ostettiin limsaa ja makeisia, jos rahaa riitti.
Väkeä oli säästä ja päivästä riippuen ehkä 20-40. Paljolti työläisten lapsia. Monet tulivat heti aamusta ja viipyivät iltapäivään asti. Leikkikentän tädeillä oli pitkä pinna ja he tuntuivat pitävät työssään. Yksi heistä pelasi pesistä PalloToverien edustusjoukkueessa.
Eläintarhan leikkikentän toiminnasta oli iso artikkeli kesällä 1955 ilmestyneen Ilta-Sanomien numerossa. Toimittaja tuli paikalle kameroineen ja teki hyvän jutun. Vahinko, että en leikannut talteen. Saattaa löytyä Iltiksen arkistoista.
Brahenkentällä oli samanlaista toimintaa, karuselli ja kahluuallaskin, enemmän tilaa. Ruokahuollossakaan ei ollut valittamista. Suomalainen moniottelija Tuovi Vahtera oli yksi kenttätädeistä.
Kultaista aikaa, josta voisi pälättää pitempäänkin.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.