Kommentoi vastausta

Kuten täällä on toistuvasti eri vastauksissa ja kommenteissa todettu, kaikki suomalaiset sanomalehdet 1930-luvun loppuun saakka ovat avoimessa verkossa digitoituina. Hauilla borol suuvesi, borol väkevöity tai pelkkä borol ei löydy pullon kuvia, mutta löytyy kuitenkin yhteensä satoja tekstiosumia: https://digi.kansalliskirjasto.fi/

Borol-suuvesi näyttäisi tulleen markkinoille jo vuonna 1913, minkä jälkeen sen mainonta jatkuu vuoteen 1938. Välillä on tosin useita monen vuoden mittaisia taukoja, mutta samasta valmisteesta vaikuttaisi olevan koko ajan kyse, ja viimeisissä 1930-luvun mainoksissa kehutaan, että se on "saavuttanut käytännössä kotiapteekin nimen". Kyseessä on siis ehkä ollut oman aikanaan niin tunnettu tuote, ettei sitä ole tarvinnut erikseen juuri mainostaa. Vastauksessa mainittu, haavanpuhdistusaineena käytetty Borol on myös selvästi ollut tätä samaa ainetta, koska mainoksissa korostetaan sen laajoja käyttömahdollisuuksia yleisenä desinfiointiaineena.

Vuoden 1939 jälkeisistä ei-avoimista lehdistä ei sen sijaan löydy muita mainintoja kuin mainos kahdessa porilaisessa paikallislehdessä samana yhtenä päivänä lokakuussa 1946, jossa paikallinen kemikalio luettelee Borol-suuveden yhtenä saatavana olevista "erikoislaatuisista tuotteista". Tämä on ehkä ollut vanhaa varastoa sotia edeltävältä ajalta?

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.