Kommentoi vastausta

Kun asia tuli puheeksi lyhyen ajan sisään jo erään toisenkin kysymyksen kommenteissa kuin tämän, lähdin selvittämään sitä.

1.8.1985 voimaan tullut peruskouluasetus (718/1984) määräsi: "Oppilaiden koulutyö aloitetaan elokuussa ja päätetään viimeistään 6 päivänä kesäkuuta. Lukuvuoden koulutyön päättymispäivä voidaan sijoittaa myös lauantaiksi. Kouluhallitus määrää koulutyön aloittamispäivän ja päättymispäivän." Käytännössä tämä ei kuitenkaan lehtitietojen mukaan vielä merkinnyt muutosta aiempaan muuta kuin lähinnä joissakin Oulun ja Lapin läänin kunnissa, joissa kesän ja ulkoilukauden pitkälle elokuuhun jatkumisen vuoksi koulu alkoi myöhemmin ja vastaavasti loppui myöhemmin kuin muualla.

1.2.1991 voimaan tullut muutos peruskouluasetukseen (176/1991) merkitsi sitten siirtymistä nykyiseen järjestelmään: "Oppilaiden koulutyö aloitetaan elokuussa ja päätetään viikon 22 viimeisenä arkipäivänä." Eli muisteltu muutos tapahtui lukuvuonna 1991–92. Mutta koska vuonna 1992 viikon 22 viimeinen arkipäivä oli 30.5., niin ensimmäinen kesäkuun puolelle osunut päättäjäispäivä oli vasta 5.6.1993.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.