Kommentoi vastausta

Uuden Suomen artikkelissa (jolle annoin yllä väärän päivämäärän, oikea on 8.3.1953) Tukholman päiväkodista puhutaan suorana jatkeena Palménin 1883 perustamalle laitokselle, jonka 70-vuotisjuhlavuotta artikkeli siis juhlisti. Sijainnista mainitaan: "Päiväkoti on toiminut jo 60 vuoden ajan puutalossa kolmannella linjalla."

Jatkoin nyt vielä lehtien kaivelua ruotsinkielisellä Stockholms daghem -nimellä, ja löysin lopulta selityksen Tukholman päiväkoti -nimelle. Hufvudstadsbladet uutisoi päiväkodin uudesta sisustuksesta 28.7.1950 ja mainitsi asian: nimi tuli käyttöön pian toisen maailmansodan jälkeen sitä kautta, että päiväkotiin pystyttiin Tukholman kaupungilta saadun rahalahjoituksen ansiosta tekemään vuonna 1945 alkaneet ja vuonna 1950 valmiiksi tulleet korjaus- ja sisustustyöt. Myös tässä artikkelissa silloisesta Tukholman päiväkodista puhutaan Palménin perustaman työkodin suorana jatkeena.

Ja nyt kun katson uudestaan tuota Uuden Suomen artikkelia, niin näköjään samaan asiaan viitataan lyhyesti myös sen lopussa. En ollut huomannut tätä, koska väliotsikko sai luulemaan artikkelin loppuneen jo aiemmin.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.