Kommentoi vastausta

Ensinnäkin osoitteessa https://www.hs.fi/arkisto/ oleva Arkisto-haku kattaa ainoastaan lehden toimituksellisen sisällön, ei ilmoituksia, ja sen toimituksellisenkin sisällön vasta vuoden 1990 alusta eteenpäin. Sen suositteleminen tässä yhteydessä on siis täysin harhaanjohtavaa.

Toiseksi Kansalliskirjastossa ei perinteisesti ole tarvinnut tai edes saanut tilata Helsingin Sanomia lukusalikäyttöön, koska lehti on ollut käytettävissä mikrofilmeinä koko ilmestymisensä ajalta.

Kolmanneksi niitäkään ei 1970-luvun lehtien osalta tarvitse enää nykyään tutkia, koska HS:n numerot vuoteen 1979 saakka ovat Kansalliskirjastossa käytettävissä digitoituina – paljon parempilaatuisina kuin lehden tilaajien käytettävissä olevassa Aikakone-palvelussa, jonka hakuominaisuudet ovat myös ratkaisevasti huonommat kuin Kansalliskirjastolla.

Lehdessä ei kuitenkaan ole 1970-luvun alussa ilmestynyt huutokauppailmoitusta, jossa mainittaisiin Mommila. Siinä on ollut vuosina 1970–75 ollut kahdeksan kertaa samalla sivulla sekä sana huutokauppa (jossakin taivutusmuodossa) että sana Mommila (jossakin taivutusmuodossa), mutta kussakin tapauksessa nämä kaksi sanaa esiintyvät kokonaan eri kohdissa sivua.

Mainittakoon, että samalta aikaväliltä löytyy kuitenkin 444 sivua, joissa on mukana sekä sana huutokauppa että sana Sammatti. Niitä voi yrittää käydä läpi, mutta en nyt tässä itse rupea siihen.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.