Kommentoi vastausta

Arvoitus on ratkennut! Venäjällä ranskalainen keittiö oli ylhäisön suosiossa. Ranskassa tapa tarjota paahdettua lintua salaatin kanssa ei ollut kovin yleinen, mutta Venäjällä se oli lähes pakollinen jokaisessa menussa ja tätä kautta se levisi myös Suomeen.

Kyseessä on siis lämmin ruoka. Lintu voi olla salvokukkoa, poulardia (salvottua kanaa, koska broileria ei vielä ollut), fasaania, hanhea, riistalintuja, joskus riistalihaakin. Sen lisukkeena tarjottiin salaattia, joka vaihteli kokin ja vuodenajan mukaan. Venäjällä ja Suomessa tämän annoksen seurana juotiin lähes aina samppanjaa, Suomessa varsinkin Louis Roederer'ia.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.