Kommentoi vastausta

Ensimmäiset mönkijä-sanan esiintymät Tekniikan Maailmassa ovat numerossa 8/1974 Juhani Kirkkomäen artikkelissa "Teollisuustuotteita korkeakoulusta". Se selostaa kuvien kanssa ehdotuksia, jotka viisi työryhmää laati "otsikolla Mönkijä" Teknillisessä korkeakoulussa talvella 1973–74 "jokapaikan maastokulkuneuvoksi". Näistä viidestä varsinkin ehdotus "Kolmiolinkku" muistuttaa huomattavasti myöhempiä mönkijöitä.

Saattaa hyvinkin olla, että sana on alun perin tullut suomen kieleen tämän tuotekehitysharjoituksen nimenä, ja sen yleistyminen on vain sitten tapahtunut viiveellä, vasta oltaessa pitkällä 80-luvun puolella.

Ainoa toinen 70-luvun juttu, jossa sana lehdessä esiintyy, on numerossa 6/1978 oleva esittely saksalaisvalmisteisesta Solo 750 -ajoneuvosta, joka on kuusipyöräinen ja kangaskuomuinen, mutta muistuttaa silti sekin myöhempiä mönkijöitä.

Veikko Huovinen ei ole julkaissut TM:ssä ylipäänsä mitään, eikä häntä ole mainittukaan siinä koskaan kuin neljä kertaa. Muistikuva saattaa liittyä jossakin muussa lehdessä ilmestyneeseen artikkeliin.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.