Kommentoi vastausta

Se, mitä hyötyä oppimisesta on, riippuu luonnollisestikin siitä, mitä oppii ja mitä asioita kukin elämässään arvostaa. Useimmille tärkeintä on oppia tietoja ja taitoja, joiden avulla voi aikuisena, itsestään vastuussa olevana ihmisenä huolehtia elämänsä perustarpeista, kuten asunnon ja ruuan hankkimisesta. Lapsena ei useinkaan vielä tiedä, mihin aikuisena haluaa ammatillisesti suuntautua, joten onkin hyvä hankkia laajasti perusosaamista elämän eri osa-alueilta, mikä (toivottavasti) mahdollistaa pääsyn erityisempiin opintoihin sitten, kun omat kiinnostuksen kohteet ovat selkeytyneet.

Läheskään kaikki oppiminen ei perustu varsinaiseen opiskeluun, vaan asioita opitaan joka päivä ihan normaalissa elämässä. Kaikkea ei kuitenkaan kannata opetella ns. "kantapään kautta", vaan on hyvä ottaa opiksi muiden aiemmin tekemistä erehdyksistä.

Kaiken oppimisen ei myöskään tarvitse olla vakavaa ja elämän perustarpeista selviämiseen tähtäävää. Asioita opetellaan myös puhtaasti niiden osaamisen tuottaman ilon vuoksi. Suurimmasta osasta meistä ei tule ammattimuusikoita tai -urheilijoita, mutta vaikkapa kitaran soittoa tai lumilautailua voi opetella ihan vain siksi, että se on kivaa.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.