Kommentoi vastausta

Kaasun muodostuminen suolistossa ei ole ihan niin yksioikoinen asia, miksi se viihteessä leimataan. Ensinnäkin, kaasua tuottaa suolistobakteeristo, ei ihminen itse. Bakteerit aloittavat oman työnsä siinä vaiheessa, kun ruuansulatusentsyymit ovat ensin hoitaneet osansa, ja kaasua muodostuu silloin, kun bakteeritkaan eivät onnistu käyttämään kaikkea hyväksi. Mutta kaasun määrään vaikuttaa se, minkälaisia bakterikantoja suolessa on, ja se puolestaan riippuu osittain siitä, mitä kullakin on tapana syödä. Jos syö herneitä usein, niitä hajottavat bakteerit lisääntyvät suolessa, ja sen ansiosta kaasua syntyy vähemmän. Jos herneitä tai papuja syö vain satunnaisesti, niistä tulee varmasti kaasua. Jokatorstainen hernekeittopäivä on siis hyvinkin voinut vähentää kaasun muodostumista, ainakin tilastollisesti. Yksilöllisesti vaihtelu on suurta.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.