Kommentoi vastausta

Kysymyksestä ei ilmene, mihin teoksiin kirjasto oli neuvonut tutustumaan. Kirjailijan ensimmäisistä lapsuusvuosista v. 1947 saakka (myös valokuva, sisaristakin) ja molempien vanhempien keskipohjalaisista taustoista on isän muistelmissa.
Lauri Tuomi: Aika on tallettaa 1. Kirjaneliö 1978.
Ilmeisesti suunnitteilla oli ollut muistelmien jatkoa, mutta tekijän siirtyminen tuonilmaisiin selittänee sen, että Fennicastakin löytyi vain tuon ykkösosan tiedot.

Sanoma-arkisto (HS 1990 alkaen) on toivottavasti jo tuttu esitelmän valmistelijalle. Esimerkiksi HS 3.11.2004 "Keräys sai alkunsa 1940-luvun katovuosista" ja 19.8.1998 "Äiti ja tytär perustivat uuden kustantamon" sekä kirjoitukset kulloinkin ilmestyneistä teoksista voivat nekin sisältää taustatietoa tekijästä. Jos esitys painottuu Helene-romaaniin, voisi selvittää myös miten Schjerfbeckiä tutkineet taidehistorioitsijat suhtautuvat hänestä kirjoitettuun fiktioon. (Julkaistusta kysymyksestä ei ilmene myöskään, onko esitelmöijä peruskoululainen, abiturientti vai korkeakoulutason kirjallisuuden opiskelija; miten laaja esityksen tulisi olla.)

Lisätieto ei ehkä ehdi tämänkertaiseen esitelmään, mutta asemansa vakiinnuttaneesta runoilijasta kysyttäneen toistekin.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.