Kommentoi vastausta

Niinsanottu mongolinen "rotu" on levittäytynyt varsin laajalle maapallolla. Aikana jolloin Siperia ja Pohjois-Amerikka olivat yhtä ja samaa mannerta nykyisen Beringinsalmen kohdalla, mongoli-heimoja kulkeutui "uudelle mantereelle" jossa heidän jälkeläisiään on kutsuttu milloin intiaaneiksi ja milloin alkuperäiskansoiksi. Mongoli-sukuisia kansoja on asuttautunut Pohjois-Amerikan lisäksi laajalle Etelä-Amerikkaan.
Toki suomalaisissakin on niitä joissa mongoliset piirteet on havaittavissa ilmiselvästi. Miksei olisikaan, sillä olemmehan Euroopan itäisimpiä maita ja suomalais-ugrilaiset kansat sijoittuvat alkujaan Uralin alueelle Siperian rajamaille.
1930-luvulla Suomessa jylläsi voimakas saksalaisuus-buumi. Adolf Hitlerin uutta Kolmatta Valtakuntaa fanitettiin ja pidettiin oivana mallina sille mihin Suomeakin olisi pitänyt sen aikaisten käsitysten mukaan kehittää. Arjalaisuus-ihanteet, rasismi ja vähemmistöjen vainoaminen adoptoitiin innolla tänne. Natsi-Saksan sosiaalipolitiikkaa toteutettiin Suomessa täysillä vielä 1970-uvulla jolloin vammaisia pakkosteriloitiin ja homous oli kriminalisoitua ja sittemmin tautiluokituksessa.
Suomessa tapahtuva sisäinen syrjintä ja halveksunta esimerkiksi murteiden perusteella on yhä ruma ongelma. Saamelaiset ovat olleet avoimen rasismin kohteena iät ja ajat.
Euroopan kansoista Suomi ja Venäjä ovat ehkä eniten samankaltaisia keskenään tässä suhteessa, sillä kummassakin kansakunnassa löytyy laidasta laitaan rodullisia eroja. On vaaleaa skandinaavia, tummaa mongolia ja vähän kaikkea siltä väliltä. Suomessa ja Venäjällä myös agressiivinen viha ja väkivaltainen suhtautuminen vähemmistöihin ja naissukupuoleen on keskenään samansuuntaista.

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.