Kommentoi vastausta

Suomalaisten miesten Y-kromosomin yleisimmän muodon, N1c1-haploryhmän alkuperä ei ole Etelä-kiinassa kuten useasti kuulee väitettävän. Haploryhmän balkkanilaisen haaran ikä kumoaa tämän käsityksen. On kummallista edes millä perusteella näin on väitetty.
Nic1-haploryhmän synnyinseutu on todennäköisesti Keski-aasia joka oli aina hunnien tuloon asti 300-luvulla vaaleiden ja sinisilmäisten ihmisten asuttama. Vasta mongoolien suuri invaasio 1230-luvulla muutti alueen ihmisten etnisyyden täysin.

Saamelaisten ja suomalaisten suhde on mielenkiintoinen. Kantasaamen kielen syntyalueena pidetään Sisä-Suomea ja Karjalaa. "Saamelaisten" esi-vanhemmat eivät alunperin puhuneet saamenkieliä, vaan tuntemattomia paleokieliä. Suomesta tulleet uudisasukkaat ja kauppiaat vaikuttivat siten että kielikin vaihtui n. 500ekr.-0 jkr. Suomesta tulleen väestön ja protosaamelaisten suhde oli ehkä samankaltainen kuin espanjalaisten ja intiaanien 1500-luvulla.
Koska Suomen rannikolla oli paljon yhteyksiä baltteihin ja germaaneihin, mm. Vaimoja hankittiin paljon näiden parista, alkoi väetö muovautua "itämerensuomalaiseksi" ja kielikin muuttui. Vähitellen myös Sisä-Suomen kantasaamea puhunut väestö sulautui suomalaisiin. Mitään saamelaisten joukkopakoa Lappiin ei tapahtunut koskaan. Lisäksi alkuperäiset Etelän saamelaiset eivät juuri ole nykysaamelaisten esi-vanhempia.
Rurik ei ole voinut asioida mongoolien kanssa koska nämä saapuivat Venäjälle vasta 350 vuotta hänen kuolemansa jälkeen...
Suomi jaetaan mielellään kahtia Pähkinäsaaren rauhan rajaa pitkin. Unohtuu että tässä vuoden 1323 rauhassa savolaiset jäivät rajan länsipuolelle ja siitä levittäytyivät itään. Myös Ruotsin Karjalan väestö Etelä-kannakselta syrjäytti venäjänkarjalaiset viimeistään ruptuurisodassa 1656-58. Karjalaisethan ovat sekoitus länsisuomalaisia ja niitä alkuperäistä kantasaamea puhunutta väestöä. Länsisuomalaiset eli "suomalaiset" tulivat Laatokalle Suomenlahtea pitkin 600-luvulla. Vanhin kirjoitettu nimi "Suomi" tai "Some" on siinä Pähkinäsaaren rauhan sopimuksessa. Siinä puhutaan Viipurin takaisesta Viipurinlahden pohjukasta "Somevedestä".

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.