Minkälainen on espanjalainen juomakulttuuri? Luonnosta ja ympäristöstäkään ei tahdo löytää hirveästi minkäänlaista tietoa?
Vastaus
Espanjalaisesta juomakulttuurista löytyy tietoa ruokakulttuurista kertovien kirjojen ja artikkelien yhteydessä.
Seuraavissa lehtiartikkeleissa kerrotaan Espanjan viineistä ja juomatavoista:
Brotherus-Rehbinder, Natalia
Menyy syntyy viinin innoittamana
Aromi 2006 ; 7 ; 39-45
Törmä, Saara
Kanarialainen ilta kaamoksen keskellä
Maku 2006 ; 1 ; 44-48
Lauttamus-Ahola, Sirpa
Pohjois-Espanjassa Rioja on kuningatar
Aromi 2004 ; 9 ; 36-39
Pyörälä, Eeva
Espanja, viinimaa muutoksen kourissa
Alkoholipolitiikka 1988 ; (53) ; 1 ; 36-43
Kirjoissa, joissa kerrotaan espanjalaisesta ruokakulttuurista, on kerrottu yleensä myös juomakulttuurista.
Espanja haarukassa
2006
Espanjalainen keittiö
2004
MAKUJEN MAAILMA
osa: ESPANJA JA PORTUGALI
2000
SJÖGREN, VIVI-ANN: ANDALUSIAN KARKEA SUOLA = (SAL GORDA DE ANDALUCIA)
2000
SIMOLA, EVA: ESPANJALAINEN KEITTIÖ
1995
PELTOLA, AILI: HYVÄÄ RUOKAHALUA ESPANJAN TAPAAN
1988
VIHMA, JYRKI: OLE! - HERKKUJA ESPANJASTA
1977
LARRES, Matti
Espanjan ruokia ja juomia : matkalla ja kotona
[1984]
PYÖRÄLÄ, Eeva
Nuorten aikuisten juomakulttuuri Suomessa ja Espanjassa Helsinki : Alkoholipoliittinen tutkimuslaitos, 1991
CULINARIA : EUROPEAN SPECIALTIES : VOLUME 2
KÖNEMANN, 1995
Kirjassa kerrotaan eri Euroopan maiden, myös Espanjan, ruoka- ja juomakulttuureista
Espanjan luonnosta ja ympäristöstä saa perustietoa kirjasta:
ETELÄ-EUROOPPA / [päätoimittaja: Matti Tikkanen]
Helsinki : Valitut palat, 2001
Matkaoppaissa(luokka 46.3) on kerrottu myös Espanjan luonnosta. Tässä muutamia esimerkkejä:
OLDFIELD, John
Landscapes of Andalucia and the Costa del Sol : a countryside guide
3rd ed. London : Sunflower, 2006
JENNER, Paul
Landscapes of the Pyrenees : a countryside guide
3rd ed. London : Sunflower Books, cop. 2003
Kanariansaarten ja Välimeren alueen kasvillisuudesta kerrotaan seuraavissa kirjoissa:
MATTILA, RAUNO
SUBTROPIIKIN KASVIOPAS
1995
LIPPERT, WOLFGANG
VÄLIMEREN KASVIT
1997
Seuraavissa artikkeleissa kerrotaan myös Espanjan luonnosta:
Korpela, Pentti
Laventeli ja timjami tuoksuvat Torremolinosin vuoripoluilla
Matkaopas 2005 ; (7) ; 5 ; 60-64
Aarnio, Leena
Luontomatkailijan lumoava Kanaria
Suomen luonto 2003 ; (62) ; 1 ; 42-47
Karvinen, Petteri
Coto de Doña Ana
Suomen luonto 1989 ; (48) ; 1 ; 34-35
(Espanjalainen, linnustostaan kuulu kansallispuisto)
Seuraavalta internet-sivuilta voit saada lisätietoa Espanjan juomakulttuurista:
http://www.uusikaupunki.fi/~ramiett/espanjalainen_ruokakulttuuri.html#v…
Kommentoi vastausta