Perikunnan hallussa on ns. Lokikirjat eli 1970 ja 1980 luvuilla suomalaisilla rahtilaivoilla työskennelleen henkilön pitämät päiväkirjat jokaisen laivan reiteistä ja tapahtumista, kaikkiaan useita paksuja käsin kirjoittamalla täytettyjä kirjoja joissa myös monenlaista muuta aineistoa postikorteista alkaen.
Merillä työskentely on nykyisin aivan erilaista eli olisiko näillä Lokikirjoilla historiallista arvoa?
Voisiko ne toimittaa jonnekin taltioitavaksi, jospa joku löytäisi niistä etsimäänsä aineistoa?
Vastaus
Ensiksi mieleen tulee Suomen merimuseo Kotkassa. Esittelytekstinsä mukaan: "Merimuseo kerää ja tallentaa merenkulkuun ja veneilyyn liittyvää esineistöä, kuvia, arkistoaineistoa ja kirjallisuutta." Sinällään 1970-1980 -luvuilta peräisin oleva aineisto ei ole kovin vanhaa, mutta sillä voisi museon näkökulmasta ehkä olla alan kulttuurihistoriallista arvoa.
https://www.kansallismuseo.fi/fi/suomenmerimuseo/merimuseon-historiaa
Yhteystiedot Suomen merimuseoon löytyvät täältä https://www.kansallismuseo.fi/fi/suomenmerimuseo/yhteystiedot
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura tallentaa monenlaista suomalaiseen arkielämään liittyvää aineistoa, kuten elämäkertoja ja muistitietoja.
https://www.finlit.fi/fi/arkisto/perinteen-ja-nykykulttuurin-arkistoain…
https://www.finlit.fi/fi/arkisto/luovuta-aineistoa
Myös Kansallisarkisto ottaa vastaan analogisia ja digitaalisia yksityisarkistoaineistoja osaksi asiakirjallista kansallista kulttuuriperintöä. Tietoa Kansallisarkiston hankintalinjauksista ja aineistotarjouksen tekemisestä löytyy täältä: https://kansallisarkisto.fi/yksityisarkistot
Kommentoi vastausta