Rikhard Ruskeepää:" Koulun vihkiäiskantaatti" Mistä löytyisi nuotit?

Kysytty

Rikhard Ruskeepää:" Koulun vihkiäiskantaatti" Mistä löytyisi nuotit? Kantaatti on esitetty Jyväskylän tyttölyseon vihkiäisjuhlassa 4.2.1961 .

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Rikhard Ruskeepään musiikin nuottijulkaisuja ei oikein tahdo löytyä. Julkaisussa Laulamme ja leikimme : Lasten lauluja ja laululeikkejä / Jouko Pesola - Joonas Kokkonen ; Nuotit piirtänyt Hugo Aure. Nuotti | Valistus | 1958 on lastenlauluja: Paimenpoika (Hoi poika, poiuka punapaitainen), Lapselle, Toivomuksia, Lapsen iltavirsi.

Finnasta en löytänyt tietoja kantaatista. Sen sijaan löysin Doriasta vanhan Kansalliskirjaston nuottikokoelman paikkaliput -nimisen tiedoston, jossa on Amerikan suomalaiset kuorolaulut ja sen perässä Kantaatit -kortisto skannattuna. Siellä on kortti Ruskeepää, Rikhard, Kantaatti koulun vihkiäisjuhlaan. Sanat: Emma Vuollekoski Porvoo, WS, 50. 8:0, (4 s.). Kansalliskirjastosta voisi tiedustella, minne tuo nuotti on joutunut ja löytyykö sitä vielä, jotta voisi tutkia, onko kyse samasta kantaatista. Erikseen Taideyliopiston kokoelmasta etsimällä ei löydy mitään.

Jyväskylän tyttölyseon arkisto on Kansallisarkistossa, ehkä sieltä voisi löytyä jotain apua.

Itäväylästä löysin artikkelin, jossa kerrotaan Ruskeepään olleen alkujaan nimeltään Peltonen ja opettaja. En kuitenkaan löytänyt nuotteja myöskään nimellä Rikhard Peltonen. Koska hän on toiminut opettajana Porvoossa, voisi ehkä porvoolaisista arkistoista löytyä hänestä jälkiä. Sitäkin kannattaa kysyä Kansallisarkistosta. Nimi on vaihdettu virallisesti jo varhain, siitä löytyy ilmoitus Uusimaa-lehdestä vuodelta 1935, joten ehkä tuolla Peltosella ei kannata etsiä.

Varhemmassa vastauksessamme on tiedot kahdesta nuottijulkaisusta, mutta silloinkaan näitä julkaisuja ei ole löytynyt kirjaston kokoelmista. Mitään ei löydy myöskään hakemalla julkaisijalla.

Ruskeepää, Rikhard
Sävelmiä sekakuorolle. II vihko. Helsinki. 1941. Wikstedtin kivipaino.

Nuorison ystävän sävelmiä. Sekakuorolle, joka on julkaistu Helsingissä 1940 ja painettu Wikstedtin kivipainossa.

Digi.kansalliskirjasto.fi:n vanhoista lehtiartikkeleista löytyi maininta vielä yhdestä kantaatista Kirkastukoon Kristus (vuodelta 1949), mutta siihenkään en onnistu löytämään nuotteja.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kiitos hyvästä palvelusta! Nuotti löytyi Kansalliskirjastosta, ja sain tilattua siitä valokopiot
kaukolainana lähikirjastoon.

Mainio juttu!

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.