Sähköuuni on energiasyöppö, joten mitä ruokia voisi helposti valmistaa takassa (muuta kuin loimulohta), kun varaavaa takkaa lämmitetään joka päivä korkean sähkönhinnan vuoksi?
Vastaus
Hei
Takassa voi valmistaa kaikenlaista. Reseptejä kannattaa etsiä kirjoista jotka käsittelevät joko ruuan valmistamista avotulella, padassa, vuoassa tai uunissa.
Esimerkiksi nämä kirjat Pataruokaa Väntsi, Meri-Tuuli, kirjoittaja tai Avotulilla : ruokaa luonnon antimista Maulavirta, Markus, kirjoittaja.
Ruuan valmistukseen suositellaan lämpömittaria, jolla takan lämpötila voi seurata valmistuksen aikana. Reseptejä täytyy hieman itse osaa soveltaa omaan takkaan sopiviksi.
https://blog.tulikivi.fi/blogit/ruoanlaitto-takassa-on-helppoa-ja-ekolo…
Netistä löytyy myös englanniksi reseptisivustoja. https://www.smokedbbqsource.com/wood-fired-oven-recipes/
https://www.wikihow.com/Cook-in-an-Indoor-Fireplace
https://www.doctorflue.com/blog/can-i-cook-in-my-fireplace/
Takan koosta riippuen myös leivinuunille suunniteltuja valmistustekniikoita voi soveltaa. Martoilla on tästä ohjeet https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/ruoanvalmistus/kypsennysmenetel…
Myös kiuas reseptejä voi soveltaa. https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/30/kiukaalla-syntyy-monipuolista-…
Kommentoi vastausta