Mitä on boontjiesop? (Ruoka). Löytyykö suomeksi tietoa?
Vastaus
Boontjiesop on perinteinen etelä-afrikkalainen papukeitto. En löytänyt ruoasta suomeksi tietoa, englannikielisen reseptin sisältö kääntämänäni:
Raaka-aineet
-225 grammaa valkoisia papuja (esim haricot-papu)
-kylmää vettä liottamiseen
-2 litraa vettä keittämiseen
-2 keskikokoista purjoa tai purjosipulia
-450-500 g vihannessekoitusta (kuutioituja porkkanoita, turnipsia, selleriä, ja sipulia)
-4 kuorittua, kiehautettua tomaattia pilkottuina
-5cm vihreää, puolitettua ja simenistä puhdistettua chiliä
-2 valkosipulinkynttä (tai maun mukaan) kuorittuina ja murskattuina
-laakerinlehti
-2-3 teelusikkaa suolaa
Valmistus
-liota pavut runsaassa kylmässä vedessä petettynä yön yli
--kuivata ja laita pavut suureen ja tukevaan pataan
-lisää ohjeen mukainen määrä kylmää vettä valmistamiseen
-kiehauta avonaisessa padassa 10 min. estääksesi ruokamyrkytyksen mahdollisuuden
-lisää puhdistetut purjot tai purjosipulit
-lisää loput raaka-aineet (ei suolaa)
-kiehauta ja jätä kiehumaan matalalla lämmöllä padan kannen ollessa tiiviisti paikallaan
-hauduta 45-60 min.
-poista laakerinlehti, lisää suola ja tarjoile kuumana
Vinkki: Voit lisätä lampaan luun maun tukevoittamiseksi
Toinen ohje:
The way grandma used to make it: Thick and Hearty 'Boontjiesop' (thesouthafrican.com)
Kommentit
Ihana vastaus! Vaivaa nähty! Tuhannet kiitokset! Nyt vaan testaamaan reseptiä...
Kommentoi vastausta