Lastenkirjat muovaavat lasten maailmankuvaa. Siksi on tärkeää, että kaikki lapset löytävät samaistumisen kohteita tarinoista, kuvituksista ja kertomuksista sekä tutustuvat monipuolisesti ympäröivään todellisuuteen. Mutta mikä on tilanne lastenkirjojen osalta ja miten moninainen lastenkirjateollisuus onkaan? Millaisia toimijoita alalla on? Miten kustantamot toimivat Saksassa ja ulkomailla kirja-alan tasa-arvoisen osallisuuden edistämiseksi ja sen varmistamiseksi, että kaikki lapset ja heidän perheensä löytävät kirjoja, joihin samaistua?
Frankfurtin kirjamessujen yhteydessä ”DRIN – lastenkirjavisioita” –projekti järjestää paneelikeskustelun aiheeseen liittyen. Mukana ovat:
- Olaolu Fajembola (kulttuurintutkija, online-kauppa Tebaloun perustaja, kirjan „Gib mir mal die Hautfarbe“ tekijä)
- Gayna Theophilus (kustantaja kanadalaisessa Annick Press-kustantamossa)
- Wandi Wrede (stolzeaugenbooks-kustantamon perustaja)
- Chantal-Fleur Sandjon (kirjailija, DRIN-projekti)
Keskustelua moderoi Dr. Sandra van Lente, tutkija sekä yksi ”Rethinking ‚Diversity‘ in Publishing” raportin kirjoittajista.
Keskustelun jälkeen Chantal-Fleur Sandjon ja Jasmina El Bouamraoui (kuvittaja) esittelevät DRIN-projektin puitteissa syntyneen oppaan moninaiseen lastenkirjallisuuteen. Nimeä “In Our Own Words: BIPOC Perspectives in Children's Literature" kantava opas painottaa moninaisuuden tärkeyttä ei pelkästään tarinoissa, vaan kustannusalan rakenteissa itsessään.
Tapahtumakielenä on englanti ja sitä voi seurata myös streamin välityksellä. Ilmoittautuminen online-tapahtumaan: ILMOITTAUTUMINEN DRIN
Allianz Kulturstiftung tukee projektia.