Mitä esteettömyydellä tarkoitetaan? Millainen on esteetön kirjasto? Mitä lainsäädäntöä ja sopimuksia esteettömyyteen liittyy? Millaisia ovat esteettömät palvelut ja kenelle esteettömyys on tarkoitettu? Vastauksia saamme esteettömyysasiantuntija Jaana Solasvuolta. Jaana on turkulainen yrittäjä ja pitkän linjan yhdenvertaisuuden edistäjä.
Esteettömyyskoulutuksessa perehdytään esteettömyyden kannalta tärkeimpiin käsitteisiin ja lyhyesti myös siihen liittyvään lainsäädäntöön. Koulutusmateriaaliin sisältyy paljon valokuvia, joiden kautta tarkastellaan ympäristön esteellisyyttä, esteettömyyttä ja niiden merkitystä. Tapausesimerkkien tarkoituksena on osoittaa esteettömyyden merkitys kirjastoissa. Koulutuksen tarkoituksena on saada yleiskuva esteettömyydestä ja sen merkityksestä.
Ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella 1.2.2024 mennessä.
Koulutus tallennetaan.
Aikataulu ja ohjelma
Asiakkaan kohtaaminen PiKe-kirjastoissa: esteettömyys kirjastossa
Ke 7.2.2024
Klo 10.00–11.30
Teams
Koulutus on osa Kohtaava asiakastyö PiKe-kirjastoissa -kokonaisuutta. Esteettömyys-koulutus tallennetaan Liboppiin, kuten muutkin kokonaisuuden sisällöt.
Kohtaavan asiakastyön tarjottimelta löydät kaikille Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastolaisille yhteisiset osiot, jotka tunnistat artikkelikuvassa olevasta oranssista PiKen aspa-tarjotin -merkistä. Vuoden 2024 kuluessa kokonaisuus täydentyy. Yhteisten osioiden lisäksi on tulossa vihreällä merkillä varustettuja vapaasti valittavia koulutuksia. Kokonaisuuden teemat ovat alueelta esiin nousseiden koulutustarpeiden mukaisia.
Tilaisuuden järjestää Tampereen kaupunginkirjasto. Tampereen kaupunginkirjastolla on alueellinen kehittämistehtävä Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella. Kuvat ja tunnelmat somessa, käytä tunnistetta: #akepike.
Lisätiedot
Projektisuunnittelija Mervi Hietanen
Puh. 040 800 7821 / S-posti: mervi.hietanen(at)tampere.fi
Tallenne on myöhemmin katsottavissa Akepiken alueellisessa Libopissa.